Salade Gerookte Ribeye

Ingrediënten (4 pers.)

Voor de salade:
16 plakken gerookte ribeye
1 rode, 1 gele, 1 groene paprika
1 groene courgette
1 aubergine
8 groene asperges
8 bospenen
4 st. halloumi (traditionele, ongerijpte Cypriotische geitenkaas)
Rucola
12 kerstomaatjes

Voor de marinade:
½ liter olijfolie
1 teentje knoflook
1 takje verse rozemarijn

Voor de dressing:
4 eetlepels witte wijnazijn
10 eetlepels olijfolie
½ teentje knoflook
1 takje gehakte rozemarijn
Zout en peper naar smaak

Benodigdheden:
Grillpan

Bereiding
Boen de bospenen schoon, zorg ervoor dat het groene loof eraan blijft zitten. Kook de bospenen en groene asperges gedurende 1 minuut in kokend water en spoel ze daarna af met koud water. Maak de paprika’s schoon en snijd de paprika in grove stukken. Snij vervolgens de courgette en aubergine in plakjes van een ½ cm.
Snij als laatste ook de halloumi inplakken van een ½ cm.

Maak een marinade van olijfolie,knoflook en verse rozemarijn. Marineer hierin de gesneden courgette en aubergine, gedurende 10 minuten.Ondertussen kan de dressing gemaakt worden door de hierboven genoemde ingrediënten met elkaar te mengen.Neem nu de grillpan en zet deze op het vuur zodat deze goed verhit. Grill iedere groente afzonderlijk en breng op smaak met zout en peper. Leg ze daarna op een bord of in een kom en laat de groenten afkoelen.

Serveren
Rangschik de gegrilde groenten mooi op borden. Verdeel daarna de gerookte ribeye over de groenten. Zet de grillpan weer op het vuur en verhit deze goed. Grill nu de halloumi en snij er daarna blokjes van. Verdeel de halloumi blokjes vervolgens over de groenten en gerookte ribeye. Garneer de salade af met wat rucola en kerstomaatjes.Besprenkel als laatste de salade rijkelijk met de dressing.

Serveertip
Heerlijk in combinatie met rustiek brood of ciabatta.


Terug naar het overzicht
Smakelijk eten
met Livar vlees!