Rookworst quiche met prei

Ingrediƫnten (voor 4-6 personen)

2 Livar rookworsten, in mooie plakjes

200 ml slagroom of kookroom

3 eieren

100 gr geraspte kaas

5 plakjes bladerdeeg (diepvries)

3 preien, in ringen

1 teentje knoflook

1,5 el kerriepoeder

Olie of boter om in te vetten en om in te bakken

Peper en zout

 

Benodigdheden

Ronde ovenschaal of quichevorm

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal het bladerdeeg uit de diepvries en laat ontdooien volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vet de ovenschaal in met olijfolie of boter.

Verwarm een beetje olie of boter in een pan en bak de prei lichtjes aan. Pers de knoflook erbij en bak op laag vuur door totdat de prei zacht is. Voeg de kerriepoeder toe en bak het geheel nog even door. Haal van het vuur en laat afkoelen.

Bekleed ondertussen de ovenschaal met het bladerdeeg. Prik met een vork overal gaatjes in het deeg, zodat de quiche straks gemakkelijk loslaat.

Klop in een kom de slagroom, eieren en de geraspte kaas door elkaar. Breng het beslag op smaak met peper en zout. Verdeel de helft van de plakjes rookworst over de bodem van de beklede ovenschaal. Giet het beslag erbij en verdeel de prei met een lepel netjes over de hele vorm. Schik dan de andere helft van de plakjes rookworst bovenop de quiche.

Zet de temperatuur van de oven terug op 180 graden en plaats de quiche in de oven. Bak gaar en goudbruin in 35-45 minuten. Laat de quiche een beetje afkoelen alvorens je hem aansnijdt, je krijgt dan mooiere stukken.

 

Serveren

Lekker met een groene salade. Tip: serveer deze quiche ook eens als borrelhapje of bij de tapas! Ook koud erg lekker.

 

 

 







Terug naar het overzicht
Smakelijk eten
met Livar vlees!