Ingrediƫnten (voor 4 personen)
8 sjalotjes, geschild en doormidden gesneden
1 bol knoflook, horizontaal gehalveerd, met schil
2 takjes rozemarijn
4 takjes oregano
250 gram Cherry tomaatjes aan de tak
Peper en zout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden. Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan en braad de worstjes 2-3 minuten totdat ze bruin zijn. Neem de worstjes uit de pan en plaats ze in een braadslee.
Doe nu de sjalotten, knoflook, rozemarijn en oregano in de pan laat in 3 tot 4 minuten karamelliseren. Voeg dit mengsel toe aan de braadslee.
Leg de tomaatjes met tak ook in de braadslee en rangschik alles zodat het mooi verdeeld ligt. Plaats in de oven en bak 30-35 minuten of totdat de worstjes mooi bruin en gaar zijn.
Serveren
Zet 4 borden klaar en leg op elk bord twee worstjes. Schep
wat van het tomaten-sjalotten mengsel uit de braadslee en schik dit over of
naast de worstjes. Knijp de knoflook uit de schil voor een extra smaakmaker.
Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Lekker met rustiek stokbrood en een frisse groene salade.