Livar kookham-asperge salade

Ingrediƫnten (voor 4 personen)

2 plakken Livar kookham van 1 cm dik

1 kg vastkokende aardappels of krieltjes

500 gram witte asperges, geschild

3 eetlepels goede mayonaise

3 eetlepels fijngehakte verse kruiden: peterselie, bieslook en tijm

1 sjalot

4 zoetzure augurken

2 kropjes romaine sla

 

Bereiding

Was de aardappels en snij ze in gelijke stukken. Kook ze in ruim water gaar. Snij ondertussen de asperges in stukjes van 4 cm en kook ook deze beetgaar in een andere pan. Spoel beide daarna af onder de koude kraan en laat verder afkoelen.

Snij de augurkjes en de sjalot zo fijn mogelijk. Meng deze met de verse kruiden en de mayonaise tot een kruidige dressing.

Snij de Livar kookham in mooie blokjes. Meng nu alle ingrediƫnten door elkaar en laat de smaken even intrekken. Je kunt dit ook een dag van tevoren doen.

Haal voor het opdienen de blaadjes van de sla los en scheur ze wat kleiner. Was de sla en maak deze goed droog. Zet 4 kommen klaar en leg op elke bodem wat sla. Schep daarna de ham-aspergesalade erop.

 

Serveertip:

Deze salade is geschikt als hoofd- of lunch gerecht voor 4 personen. Maar ook in een (Paas-)buffet is dit een goede aanvulling op het menu!


Terug naar het overzicht
Smakelijk eten
met Livar vlees!