Livar Prosciutto di Monastero wordt in dit recept gecombineerd met een zachte, naturelle geitenkaas
Voorgerecht voor 4 personen
Tapasgerecht voor 8 personen
Ingrediƫnten 3 plakken Livar Prosciutto di Monastero
100 gram zachte geitenkaas
1 dl slagroom
3 blaadjes gelatine
Aceto balsamico
Siroopolijfoliepeper en zoutrucola
Benodigdheden Spuitzak
Huishoudfolie
Bereiding Canneloni Week de gelatine in koud water en breng de slagroom aan de kook. Neem vervolgens de room van het vuur en voeg de geweekte gelatine toe. Laat het geheel afkoelen.
Meng nu de geitenkaas er door heen en voeg peper en zout naar eigen smaak toe.
Neem een stuk huishoudfolie en leg hier drie plakken Livar Prosciutto di Monastero dakpansgewijs over elkaar. Spuit de geitenkaas vervolgens op de prosciutto. Rol het geheel strak op m.b.v. de folie. Let op dat de folie niet tussen de proscuitto komt en draai beide uiteinden strak dicht (lucht eruit). Laat deze rol 2 uur opstijven in de koelkast.
ServerenNeem de rolletjes uit de koelkast en verwijder de folie. Leg de rolletjes netjes op een bord en snijd hier mooie partjes van. Garneer het geheel af met rucola salade, aceto balsamico siroop en olijfolie.
Bereidingssuggestie van
Floris Roijen -
www.floriskookt.nl
Terug naar het overzicht