GaiaZOO

Sinds 2013 is GaiaZOO ook houder van onze Livarvarkens. Zij zijn trots op deze nieuwe ontwikkelingen en vertellen er graag zelf meer over:


'Limburg is de thuisbasis van onze dierentuin GaiaZOO. Het boerenerf met de Livarvarkens heeft dan ook voor ons een speciale plek gekregen in het park. U stapt hier binnen in een wereld van vakwerkhuisjes en bijzondere inheemse dieren. Voor ons is het belangrijk dat de kinderen dichtbij de dieren kunnen komen om alles goed van dichtbij te kunnen aanschouwen.

Leren doe je ZOO
Voor een moderne dierentuin als GaiaZOO is educatie een van de belangrijkste taken. Dit betreft niet alleen educatie over exotische dieren en natuurbehoud, maar ook over onze eigen leefomgeving en leefwijze. Wij vinden het dan ook belangrijk om onze (jeugdige) bezoekers iets te leren over de herkomst van ons voedsel. In dat kader kunnen kinderen sinds vorig jaar op de kinderboerderij een interactief elektrospel doen, waarbij ze de link moeten leggen tussen een ‘product' dat in de winkel wordt gekocht (kaas, honing, vlees) en ‘het dier dat dit product levert’ (koe, bij, varken). Tevens hebben we bij de ingang een ‘interactief vlaaienbord’, waarbij kinderen de link moeten leggen tussen verschillende soorten vlaaien, het fruit en de fruitboom. De komst en verantwoorde huisvesting van de Livarvarkens naar onze dierentuin, GaiaZOO, past dan ook perfect in dit plaatje.

De Livarvarkens in GaiaZOO blijven eigendom van Livar. Als de biggen volgroeid zijn, zullen ze bijdragen aan de productie van verantwoord Livar scharrelvlees, waarna in GaiaZOO weer nieuwe biggen te zien zullen zijn.

Kijk voor meer informatie over GaiaZOO op www.gaiazoo.nl.'