Familie Kurvers

De familie Kurvers laat u graag kennismaken met hun passie voor de Livarvarkens.' Sinds 2013 zijn wij gestart met het houden van Livarvarkens. Wij werken met de gehele familie aan dit mooie product. Wij stellen ons dan nog graag even aan u voor. Wij zijn Geert, Diana en dochters Lucy, Jenny en Julia.

Voordat wij Livarvarkens gingen houden hebben we een tijdje gezocht naar een manier van varkens houden die het beste bij ons zou passen. We wilden graag een kwalitatief hoogstaand streekproduct afleveren. De wijze waarop Livar omgaat met haar varkens en de daarbij behorende levenswijze, sprak ons heel erg aan.  

Dit betekende wel voor ons, dat onze bestaande stallen ingrijpend aangepast moesten worden. Doordat nu alles gerealiseerd is, zijn de omstandigheden voor onze varkens ideaal.  

Een van de grootste voordelen is dat de dieren nu zelf kunnen beslissen wat ze willen doen of waar ze gaan liggen. Hebben ze het koud, dan kruipen ze in het warme stro binnen in de stal. Schijnt de zon, dan gaan ze lekker afkoelen in de modder. De varkens tonen veel meer natuurlijk gedrag en dat zien we graag!'